A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Лукавецький ліцей Берегометської селищної ради Вижницького району Чернівецької області

Упродовж декади англійської мови намагалися дізнатися "щось про все і все про щось"

Дата: 21.02.2024 21:50
Кількість переглядів: 26

У Лукавецькому ліцеї завершилася декада  англійської мови “ The most beautiful word in the English language is YOU”. Девізом декади було обране таке висловлювання: Try to learn something about everything and everything about something. (Thomas Huxley)
Намагайтеся дізнатися щось про все і все про щось.
Чому , власне, декада, а не тиждень англійської мови? Цьогоріч вчителі англійської мови вирішили провести декаду, бо упродовж тижня через часті повітряні тривоги доводилося переносити заплановані заходи на інший день і час. Зрештою, проведення декади сприяло реалізації усього запланованого.
 Декада англійської мови стала складовою частиною навчально-виховного процесу і сприяла підвищенню рівня знань учнів і розвитку в них інтересу до вивчення англійської мови. У сучасній практиці навчання іноземних мов  широко використовується метод проєктів, який передбачає опору на творчість школярів, заохочення їх до дослідницької діяльності, дозволяє реально інтегрувати навчальні предмети та організовувати навчання в співпраці. Саме тому вчителі англійської мови нашого ліцею  Назаренко М.С. ,  Андрійчук Т.В. , Колісник С.М. приділяють велику увагу проєктній діяльності як на уроках, так і в позаурочний час. Проведення декади англійської мови зажадало великої підготовки з боку вчителів і учнів як в мовному, так і в загальноосвітньому плані.
Всі заходи проводилися іноземною мовою. Поставлені завдання були виконані. Створено умови для самовираження учнів як в інтелектуальному, так і в емоційному планах. Реалізовано навчальні (повторення, активізація отриманих знань і умінь), і виховні (повага до іншомовної культури), і розвиваючі (розширення кругозору, отримання нової інформації), і комунікативні завдання. В цілому, Декада англійської мови дозволила активізувати діяльність учнів, стимулювати їх подальшу роботу, придбати нові і вдосконалювати вже набуті навички самостійної роботи. "Родзинки" декади:
- Презентації проєктів за темами ("Мій улюблений вид спорту", "Наші захоплення", "Цифрові технології. Відомі винаходи". "Моя улюблена тварина", "Моя улюблена страва", "Орієнтування в місті", "Моє село", " Моя улюблена літера")
- Cinema club. Перегляд і обговорення навчальних відео, мультфільмів, уривків з фільмів англійською мовою
- Онлайн-зустріч з носієм мови «Англійська рушить кордони» 
- Веселі перерви «Dance and learn»
- Music Box. Розучення тематичних пісень на уроках англійської мови.
- Інтегровані уроки: English+Maths, English+Ukrainian, English+Music, English+Science, English+Art
- «Мої інтереси та захоплення» .

Декада англійської мови наповнила шкільне життя цікавими, творчими  моментами, сприяла розвитку пізнавальної діяльності учнів, інтересу до вивчення англійської мови.

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень